Motorrijles pakket Amsterdam nu € 800

Meer info
Lees meer over de motorrijles Amsterdam van Tuncay de motorrijschool Amsterdam om je motorrijbewijs Amsterdam te halen.

Actie geldig tot
31-12-2020

Voorwaarden
Niet in combinatie met andere motorrijbewijs acties.

Aanmelden
Wil je je opgeven voor deze actie? Klik dan nu op inschrijven motorrijles pakket.

Motor proefles Amsterdam

Actie: Motor proefles in Amsterdam voor maar € 75

Motor proefles Amsterdam

Geldigheid actie
Deze actie is geldig tot en met 31-12-2020

Voorwaarden
Zolang er plek is en voertuigen beschikbaar zijn!

Wil je een proefles aanvragen en teruggebeld worden?
Klik dan op deze link: Proefles aanvragen.

Wil jij je proefles zelf inplannen met ons reserveringssysteem? Klik dan op deze link. Motor proefles inplannen

Begin direct met motorrijles in Amsterdam en haal je motorrijbewijs in Amsterdam.

ACTIE KORTING op rijlesprijs bij afname spoedcursus motorrijbewijs halen

Actie

Rijschool Tuncay in Amsterdam geeft weer weg! Als je bij ons een spoedopleiding voor je motorrijbewijs volgt, dan krijg je van ons KORTING op de normale rijlesprijs!

Rekenvoorbeeld 1

Het rijlestarief is normaal € 45 p/uur. Bij aanschaf van bijvoorbeeld het MICRO motorrijbewijs pakket ter waarde van € 815 inclusief beide rijexamens en 5 motorrijlessen van 2 uur. Verandert het uurtarief van€ 45 naar € 41 p/uur incl. 21% BTW. 

Rekenvoorbeeld 2

Bij aanschaf van bijvoorbeeld het MIDI motorrijbewijs pakket ter waarde van € 1575 inclusief beide rijexamens en 15 motorrijlessen van 2 uur. Verandert het uurtarief van€ 45 naar € 39 p/uur incl. 21% BTW. 

Scheelt een hoop geld

Als je nagaat dat een gemiddelde motorrijbewijs leerling ongeveer 15 motorrijlessen nodig heeft in Amsterdam. Bij aanschaf van de MIDI pakket scheelt het jou dus alleen al aan rijlesgeld nu 30 x € 6 = € 180.

Geldigheid actie

Deze actie is geldig tot 28-02-2021.

Voorwaarden

Je dient in het bezit te zijn van je theoriecertificaat. Heb je deze nog niet? Geen paniek, kijk dan even even rond bij onze motorrijbewijs theorie halen Amsterdam pagina.

Meer info

Heb je wat meer informatie nodig? Ga dan nu direct naar onze motorrijbewijs Amsterdam pagina

Inschrijven

handenschudden
Kom er snel bij, want VOl=VOL. Haal je motorrijbewijs met een spoedopleiding en profiteer van deze actie! Schrijf jezelf direct online in en bespaar hiermee ook nog eens € 20 inschrijvingskosten.

 

Mensen die deze pagina hebben gelezen, hebben ook deze pagina’s gelezen:
Rijlestijden en rijlesprijzen rijscholen in Amsterdam
Superlichte, lichte en zware motorfietsrijbewijzen per 19-01-2013

Nervositeit, faalangst en examenfrees op rijexamens

Nervositeit voor het rijexamen

Nervositeit en gespannenheid horen bij het leven.
Wanneer stress en spanning lang aanhouden, kunnen ze echter een risico vormen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Denk aan een naderende rijexamen en je bent bijvoorbeeld dagen, misschien zelfs weken van te voren erg zenuwachtig.

Klachten en symptomen

Nervositeit kan vele klachten tot gevolg hebben.
Lichamelijke klachten zijn een snelle pols, hoofdpijn, duizelingen, gebrek aan eetlust, maagklachten, spierpijn en rugklachten. Geestelijke klachten kunnen concentratieverlies en een slechte nachtrust veroorzaken. Al deze spanningsklachten zijn in feite waarschuwingen. Wie deze signalen negeert, en niet op zoek gaat naar de oorzaak, kan last krijgen van ernstiger verschijnselen, zoals overspannenheid of hyperventilatie. Je zult tijdens het rijexamen meer met jeelf bezig zijn, dan met het verkeer. Waardoor je essentiële fouten gaat maken. Na het rijexamen zul je meestal er wel spijt van krijgen.

Oorzaken

Nervositeit kan veel verschillende oorzaken hebben.
Hoofdoorzaken van nervositeit zijn: het te druk hebben, het opkroppen van gevoelens en een gebrek aan zelfvertrouwen. Niet alle spanningen zijn te vermijden. In de meeste gevallen komt de geestelijke balans na enige tijd weer in evenwicht. Het karakter is zeer belangrijk bij het ontstaan van nervositeitsklachten. Wat voor de één nuttige en prestatieverhogende spanning is, kan voor de ander een groot probleem vormen.

Wanneer moet je een arts raadplegen

Bij langdurige, ernstige gespannenheid is het raadzaam een arts te raadplegen.
Gebruik kalmerende middelen uitsluitend in overleg met een arts.

Wat kan je doen om nervositeit te voorkomen

Mensen kunnen nerveuze spanningen voorkomen door zelf op zoek te gaan naar de oorzaak en vervolgens te trachten deze weg te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door het beter indelen van de beschikbare tijd of door problemen (zo snel mogelijk) uit te praten. Bijvoorbeeld door met je rijinstructeur hierover te praten.
Bij het vinden en wegnemen van de oorzaken kunnen familieleden, vrienden of professionele hulpverleners ook een grote steun zijn.
De weerstand tegen stress kan worden verhoogd door ontspannende activiteiten zoals sport, hobby of ontspanningsoefeningen. Verwacht echter niet te snel resultaat van de genomen maatregelen. Ze geven vaak pas na langere tijd merkbaar effect.

Geneesmiddelen voor het rijexamen

Voor alle kalmerende middelen geldt dat ze slechts gebruikt mogen worden als algemene ontspanningsmaatregelen onvoldoende effect hebben.

De meeste kalmerende middelen zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar. Enkele valeriaan bevattende middelen zijn wel zonder recept verkrijgbaar, maar hebben een zwakke werking. Alle ontspannende middelen, ook die waarvoor geen recept nodig is, leiden zeer snel tot gewenning. Daarom mogen ze niet langer dan twee tot drie weken achtereen worden gebruikt.

In het algemeen kan worden gesteld, dat ontspanning niet door geneesmiddelen moet worden verkregen, maar door aanpassing van de omstandigheden. Ga min mogelijk bijvoorbeeld denken aan het rijexamen. Denk meer over andere leuke dingen die je nog moet doen.
Geneesmiddelen kunnen hierbij hooguit tijdelijk helpen.

Faalangst

Faalangst is de angst om te falen, te kort te schieten of om aan bepaalde verwachtingen van jezelf of anderen niet te kunnen voldoen.

Vormen faalangst

Faalangst kan, afhankelijk van de aard van een te leveren prestatie of het gedrag waarover men onzeker is allerlei vormen aannemen. Voorbeelden zijn: de angst om te falen bij sportieve prestaties (een sportwedstrijd, gymnastiekles) valt onder motorische faalangst, cognitieve prestaties (huiswerk , proefwerk, rijexamen, een toelatings- of eindexamen)zijn cognitieve faalangst of sociale activiteiten (spreekbeurt, geven van een lezing)sociale faalangst. Ook het eigen uiterlijk, sociaal gedrag of seksuele prestaties kunnen bij volwassen aanleiding zijn tot faalangst. Extreme vormen van faalangst worden gerekend tot angststoornissen. Examenvrees en plankenkoorts kunnen ook als vormen van faalangst worden gezien.

Negatief of positief faalangst

Faalangst kan soms een negatieve maar soms ook een positieve uitwerking hebben. Bij positieve faalangst helpt de aanwezige angst en de daarbij optredende spanningstoestand juist om beter te functioneren, of zich beter te concentreren dan onder normale condities het geval is. De stress of nervositeit vormt hier als het ware een extra prikkel, en werkt daarom dus positief. Ook kan positieve faalangst leiden tot het extra goed voorbereiden op een moeilijke taak of situatie waar men tegenop ziet.

Negatieve faalangst (meest voorkomende) heeft daarentegen een desorganiserend karakter, speciaal in situaties waarin men op de prestaties wordt beoordeeld (rijexamens of taken die als moeilijk worden ervaren). Onder dergelijke omstandigheden gaat ‘irrelevant gedrag’ een hoofdrol spelen: transpireren, uitstelgedrag, gekke gedachten, tobben, trillende handen, slapeloosheid, hartkloppingen, enz. zorgen ervoor dat bijvoorbeeld leerlingen dingen vergeten zijn die ze onder normale omstandigheden wel wisten. Dat noem je een black-out. De hierbij optredende (extreme) stress en angst werken dan negatief. Dit kan zelfs tot een vicieuze cirkel leiden. De faalangstige persoon presteert onder zijn kunnen door de faalangst, waardoor voor hem of haar bevestigd wordt dat hij of zij ‘het inderdaad niet kan’. Hierdoor zal deze persoon opnieuw faalangstig zijn bij de volgende gelegenheid, en zelfs erger omdat het ‘de vorige keer immers ook was mislukt’. Het is ook mogelijk dat hij of zij om die reden de test of taak slechter voorbereidt, ‘want ik faal sowieso’. In beide gevallen heeft dit tot resultaat dat de persoon opnieuw kan falen, en de faalangst in stand blijft of nog verder versterkt wordt, zodat de cirkel zich herhaalt.

Examenvrees

Is de angst om te zakken voor een examen, toets of overhoring.

Voorbeelden van examenvrees zijn de angst voor het eindexamen van de middelbare school en de angst voor het rijexamen. Deze angst uit zich in negatieve gedachten en stress. Een beetje spanning voor een voor een examen kan nuttig zijn. Het zorgt voor de noodzakelijke alertheid en concentratie. Op het moment dat het van gezonde spanning doorslaat naar angst is er sprake van examenvrees. Op dat moment overheersen de negatieve gedachten en de stress. De examenvrees zorgt ervoor dat de gerichtheid op de vrees groter wordt dan op het examen. De kans om te zakken voor het examen wordt hierdoor vergroot. Dit zorgt ervoor dat de negatieve gedachten bevestigd worden en zo ontstaat er een vicieuze cirkel. Examenvrees kan behandeld worden door de oorzaak van de angst op te sporen en deze te reduceren.

Herken je jezelf in één van deze gevallen? Praat hierover met je rijinstructeur. Veel rijbewijskandidaten hebben dit fenomeen. Je bent zeker niet de enige!

Wellicht vind je de volgende pagina’s ook interessant:

  1. Motorrijles Amsterdam
  2. Motorrijbewijs Amsterdam
  3. Motorrijschool Amsterdam

Zit/stuurhouding motorfiets

Goed op een motorfiets zitten en een goede stuurhouding hebben, geeft jouw de mogelijkheid om alle krachten te voelen. Een goede zit-stuurhouding komt ook ten goede voor je voertuigbeheersing.

Opwekbare en niet opwekbare krachten

Er zijn krachten die jij zelf opwekt, zoals acceleratiekrachten, remkrachten, en centrifugale krachten. De centrifugale kracht is een kracht die bijvoorbeeld in de bocht afspeelt. Hoe harder je de bocht ingaat, des te meer je jezelf buiten de bocht bevind.
Er zijn ook krachten die van buitenaf opgewekt worden, bijvoorbeeld windkrachten of als je door een kuil in het wegdek moet rijden.
De grootte van de krachten die jij zelf opwekt, heb je in je eigen handen. De grootte van de krachten die van buitenaf komen heb je geen invloed op.

Voordeel goede zit/stuurhouding

Goed op je motorfiets zitten, betekent dat de kans dat je valt kleiner wordt. Niet goed op je motorfiets zitten en deze krachten zijn hevig aanwezig is een slechte combinatie. De controle over de motorfiets zal minder zijn met slechte gevolgen van dien. Het goed zitten, zorgt er voor dat je deze krachten op tijd voelt en een eventuele actie onderneemt, bijvoorbeeld dat je gas mindert, remt of uitwijkt!

Hoe op motorfiets zitten?

Hoe je op een motorfiets het beste zit is eigenlijk een persoonlijke aanpak, maar er is wel degelijk iets over te zeggen. Het is ook afhankelijk welk motorfiets je bestuurt, zie tekening 1.

Tekening 1

Tekening 1

Ik behandel dan ook alleen even motorfietsen die de rijscholen meestal hebben (de naked-bikes). Het plaatje linksonder en het plaatje middenboven van tekening 1, hebben een goede houding op rijschoolmotorfietsen.

Je hoofd en je rug

Je hoofd dient rechtop te zijn. Werp steeds een blik in de verte, door recht vooruit te kijken bij rechte wegen. Bij bochtige wegen dien je ook je hoofd rechtop te houden, maar nu werp je jouw blik door de bocht heen. Oftewel, we kijken de bocht door. Je rug dient gestrekt te zijn, alsof je een plank hout vastgemaakt hebt op je rug. De rug staat dan in een hoek van ongeveer 20 graden.

De knieën

De kniehoek staat op een hoek van ongeveer 80 graden, met de knieën goed tegen de tank aangeduwd. Plaats je voeten op de voetsteppen met net niet je hak of je bal van je voet op de voetstep. Je voeten zouden hierbij op de voetsteppen geplaatst moeten worden, waarbij de punt van je linkervoet naast het schakelpookje en je rechtervoet naast het voetrempedaal moet zijn. Het is niet goed als je voeten naar beneden wijzen! De kans dat je de grond raakt in de bochten wordt dan groter.
Hoe meer raakvlakken je met de motorfiets hebt, hoe beter je de motorfiets op lage snelheden onder controle kan houden!

De ellebogen en handen

De ellebooghoek staat op een hoek van 160 graden, dus niet gestrekt, wat geen ontspannen stuurhouding vormt! Omsluit de handvatten geheel met je handen en knijp er niet in. Gewoon ontspannen vasthouden met lichtgebogen ellebogen.

Mensen die dit artikel hebben gelezen hebben ook deze artikelen gelezen:

Keer terug naar homepagina Rijschool Tuncay
Keer terug naar homepagina Blog Rijschool Tuncay Amsterdam

Rijlestijden en rijlesprijzen

Rijlestijden

De rijlestijden van de rijscholen in Amsterdam variëren van 45 tot 120 minuten. Sommige rijscholen hanteren 2 x 45 minuten als lestijd. Meest gangbare lestijd is een uur, 60 minuten. Dit is meer dan genoeg, omdat de concentratie van de kandidaat na een half uur drastisch wegzakt!

Rijlesprijzen

Om goedkoop over te komen op internet, geven sommige rijscholen bijvoorbeeld een rijlestarief op van 45 of 50 minuten. Dit is niet anders dan bedrog. Pas dus op hoeveel lestijd je hebt en krijg waar voor je kostbare centen!

Wij van Tuncay Rijschool Amsterdam geven motorrijlessen van 120 minuten. Met enkele motorrijlessen kan jij je motorrijbewijs in Amsterdam halen.

Meer over motorrijles Amsterdam

Bekijk ook onze motorrijlespakket prijzen.

Mensen die dit artikel hebben gelezen hebben ook deze artikelen gelezen:

Hoe afschuinen motorfiets?

In dit artikel leg ik je uit waarom je de motorfiets moet afschuinen en hoe je dit moet uitvoeren.

De theorie

Als de motorfiets te rechtop staat is het onmogelijk om een kleinere bochtstraal te maken dan wanneer de motorfiets afgeschuind word. Dit komt, omdat de omtrek van de zijkant (zie punt B tekening 1) van de band kleiner is dan de omtrek van het midden raakvlak (zie punt A tekening 1) van de band. Het raakvlak is het gebied van de band waarmee contact wordt gemaakt met het wegdek.

Tekening 1

Tekening 1

Hoe afschuinen?

Er zijn drie belangrijkste technieken bij langzaam manoeuvreren met je motorfiets, namelijk de achterremtechniek, de kijktechniek en het afschuinen (tegenleunen, zie tekening 2).

Bij het aanleren van afschuinen let je op:

  1. je kijkgedrag, kijk verder vooruit waar je uit wilt komen,
  2. het gebruik van je achterrem,
  3. dat je een trekkende motor hebt,
  4. het strekken van de binnenarm, om de motorfiets van je af te duwen,
  5. door de knik in je heupen voel je je bekken tegen je onderste ribben drukken en
  6. je spiegel komt in het ideale geval onder of vlak bij je kin!

Afschuinen

Tekening 2

Het leren afschuinen leer je niet zo even in 5 minuten. Er komt in het begin ook een beetje durf bij kijken. Oefenen baart kunst! Je zult steeds schuiner en schuiner gaan. Let maar op.

Volg motorrijles in Amsterdam bij Rijschool Tuncay en leer goed af te schuinen.

Mensen die dit artikel hebben gelezen hebben ook deze artikelen gelezen:

Keer terug naar homepagina Rijschool Tuncay
Keer terug naar homepagina Webblog Rijschool Tuncay Amsterdam

Superlichte, lichte en zware motorfietsrijbewijzen per 19-01-2013

Op 19 januari 2013 gaan er het een en ander veranderen volgens de nieuwe rijbewijsrichtlijn. Dan zullen er 3 categorieen zijn, namelijk A1, A2 en A. Hieronder kan je zien wat de voorwaarden zijn om de desbetreffende categorie motorfietsen te mogen besturen:

Categorie A1: Tussen je 18e en je 20ste mag je categorie A1 besturen, (max. 125cc of max. 11 kW). Je zult een theorie en een praktijkexamen moeten afleggen.

Categorie A2: Om in aanmerking te komen voor de categorie A2 (<35 kW), moet je leeftijd tussen de 20 en 22 jaar zijn. Je zult een theorie en een praktijkexamen moeten afleggen. Heb je categorie A1 2 jaar in bezit, dan moet je alleen een praktijkexamen afleggen om categorie A2 te mogen besturen.

Categorie A: Om categorie A onbeperkt (>35 kW) te mogen besturen, moet je minimaal 24 jaar zijn. Je zult een theorie en een praktijkexamen moeten afleggen. Heb je categorie A2 2 jaar in bezit, dan moet je alleen een praktijkexamen afleggen. Ook een bestuurder die minder dan 2 jaar in het bezit is van rijbewijscategorie A2 of alleen in het bezit is van rijbewijscategorie A1, kan op zijn 24ste examen doen voor rijbewijscategorie A.

Terug naar startpagina van Tuncay de Rijschool Amsterdam